Lasse Berghagen, Melissa Horn, Åsa Jinder och Lasse Tenander. Det är namnen på de fyra nya artister som i år kommer att få sina namn förevigade i visans walk of fame – Visvägen i Västervik. Detta sker i samband med en ceremoni och hyllningskonsert i Västervik, onsdagen 13 juli.

Det är tredje gången Föreningen Visan, som arrangerar Visfestivalen i Västervik, utser nya namn till Visvägen. Totalt 12 artister och ett band (Hootenanny Singers) har redan fått sina namn förevigade.

Onsdagen 13 juli invigs de nya skyltarna och artisterna är på plats i Västervik. Efter en promenad längs Visvägen kommer sedan en hyllningskonsert att hållas med artisterna på plats i Slottsruinen. En konsert som är gratis för alla.

– Det har snabbt blivit en tradition att få hylla artister som gjort Visfestivalen unikt. Att få samlas i ruinen dagen före festivalen är ett gemensamt sätt att bearbeta vår längtan inför helgen, säger Hnerik Johnsson, ordförande i föreningen Visan som utser namnen.

Förutom att läsa artisternas namn kan besökare längs Visvägen scanna qr-koder eller använda appen Västervik Stories för att läsa mer och lyssna på historier om aristerna.

Inlägget Nya namn till visans walk of fame dök först upp på Vastervik.com.