I somras genomfördes den första av tre omgångar av arkitektfestivalen Arknat i Västervik. 15 studenter var på plats i Västervik för att bygga de tre första vindskydden, av totalt nio i Västerviks kommun. Två blev klara medans ett fick skjutas upp. Nu är det bestämt när det tredje ska byggas.

Det är vindskyddet vid Stångerör, längs Loftaleden, som inte blev klart i juni. Anledningarna var den knappa tidsramen och utmaningen med både platsen otillänglighet och säkerheten. Det mesta av vindskyddet är dock klart och byggt i moduler och nu ska återigen studenterna och ledarna från Arknat samlas i Västervik för att bygga klart.

– Vi har hittat ett datum som ser ut att passa alla och jag har ett taggat gäng studenter som verkligen ser fram emot att slutföra sitt projekt, säger Martin Björklund, projektledare från Arknat.

Bygget återupptas torsdag 21 september och redan fem dagar senare, tisdag 26 september ska vindskyddet vara på plats.

– De två vindskydd som blev klara i somras har varit mycket välbesökta så detta kompletterar dessa perfekt. Det skiljer sig också då våra två första ligger vid sjöar och den här uppe på ett berg. Vi är superglada att vi får till det nu under hösten då vandringssäsongen fortfarande är i full gång, säger Jakob Franzén, destinationsutvecklare på Västervik Framåt.

Under juni och augusti 2024 kommer sedan Arknat tillbaka till Västervik och de sista sex vindskydden ska byggas.

Läs mer om Arknat på vastervik.com/arknat

Inlägget Tredje vindskyddet från Arknat snart klart dök först upp på Vastervik.com.